Vi påverkas av färgerna.

juni 14, 2018

Även om det inte är något som du kanske går runt och tänker på hela dagarna så är det faktiskt så att olika färger påverkar oss på olika sätt och är bra för oss i olika situationer, så även i rummen i hemmet.

Vitt är som bekant oskuldens färg, den inger en känsla av renhet och fräschhet. Att lägga dig i sängen på kvällen och känna att du kan slappna av och njuta av att det är dags att gå och lägga dig är en känsla man vill känna i sovrummet. Färger som är passar bra i sovrummet är bland annat blått gärna i en ljus färg för att det inte ska bli alldeles för mörkt och blanda den med inredning i varma toner. Den blå färgen inger en känsla av harmoni och intelligens och skänker också därmed ett lugn.

Somna direkt

Kanske är det lite tråkigt om man går och lägger sig som ett par och somnar direkt när huvudet träffar kudden vareviga kväll. Då får man helt enkelt tänka på olika faktorer som kan spela in. Möblera så rummet känns ombonat och mysigt, med naturens färger och möbler med mjuka hörn. Tänk på designen av möblerna och undvik tv:n. Satsa på vackra blommor och detaljer i rosa eller rött, det är sånt som stärker passionen. Undvik allt som får er att tänka på stress och jobb och fokusera istället på inredning som för tankarna till gos. Mjuka fluffiga täcken och nya sängkläder i linne och bomull. Samhörigheten även i möblerna, likadana nattduksbord med likadana lampor på som ger ett mjukt gult sken.

Är du singel och sover ensam, inred med tavlor som sänder ut ett positivt budskap som du möts av varje gång du vaknar och varje gång du ska sova. Det är viktigt att tänka på det som är positivt och stänga ute det som är negativt. Sovrummet ska vara en avslappnande plats oavsett om du är ensam eller om ni är två.

Barnrummet

Det sägs att gul färg ska undvikas i barnrummet eftersom barn oftare vaknar och gråter på natten om barnrummet är gult. Därför är det bättre att satsa på färger som rosa, ljus blått, eller ljus grått. Beige är också en bra färg att ha i sovrummet, men ska gärna blandas med varma toner från den övriga inredningen.