Skapa ett lyxigare hem

februari 15, 2019

Det är inte konstigt att man strävar efter en lyxig och elegant känsla när man inreder sitt hem. Lyx är inte bara kopplat till att ha det bra ställt, utan även att ha bra smak och stil. Att inreda på detta sätt är idag inte speciellt svårt eftersom det finns många kedjor och butiker som skapar billiga alternativ som ser väldigt kostsamma ut. Det kan t.ex. handla om puffar i sammet eller mycket detaljer och dekorationer i guld eller annan typ av metall.

Vill du också att ditt hem ska ha den där lyxiga känslan? Då har du kommit rätt. I denna text kan du nämligen läsa om vilka produkter och vilken typ av inredning som du bör hålla utkik efter om det är just en glamourös känsla som du är ute efter.

1. Har du tidigare inte använt stuckaturer och lister är det hög tid att testa på. Lister kommer idag i material som t.ex. frigolit, vilket gör de väldigt enkla och lätta att sätta upp. Fäst stuckaturer och listerna kring taket eller dekorera snyggt över dörrar.

2. I Sverige älskar vi allt som är vitt, men vitt ger sällan en känsla av elegans. Satsa istället på att måla om dina vita och tråkiga väggar till en mer grå nyans. Grått kan även göra sig utmärkt om du använder färgen i taket – kombinera med vita väggar.

3. Med färska blommor får ditt hem genast en mer lyxig och harmoniskt känsla. Satsa på att köpa en snygg vas av lite större storlek och se till så att den alltid är full med blommor. Snittblommor kan köpas i blomsteraffär så väl som i mataffärer.

4. Även om du har ett riktigt snyggt parkettgolv så är en matta A och O för den som vill ha en lyxig inredning. En matta kan förändra ett helt rum och snabbt trolla bort ett tråkigt eller skadat golv. Det finns många olika typer av mattor att använda dig av, men försök att hitta en matta som verkligen gör ett “statement”

5. Du behöver inte ha de dyraste möblerna på marknaden för att ditt hem ska se lyxigt ut. Har du inte råd med dyra möbler kan du istället köpa billiga, men satsa på inredningsdetaljer av dyrare slag. Det kan t.ex. vara soffkuddar, tavlor, böcker eller annat som speglar din personlighet.

Ett sista tips för den som vill inreda hemmet lyxigare är att använda sig av metaller av olika slag. Metaller har länge varit associerat med lyx och vad är då bättre än att ta in det i hemmet. Det spelar ingen roll om du väljer guld, silver eller t.ex. mässing. Alla dessa metaller är mycket användbara för rätt känsla i ditt hem.