Minimalistiskt, Hollywood glamour och Orientaliskt.

februari 17, 2019

Nedan följer lite information om de ovan nämnda stilarna, det minimalistiska, Hollywood glamouren och den orientaliska.

Minimalistiskt

Precis som det låter ska det vara så lite som möjligt inredningsmässigt, och finns det ingen praktisk funktion i ägodelen ska den plockas bort, för då är den onödig och överflödig. Helst ska vardagsrummet bara bestå av en snygg funktionell soffa eller soffgrupp där man får plats många för att undvika att behöva extra sittplatser. Ett enkelt avskalat soffbord med en lika enkel lampa som tillför lagom med ljus. Det kan ju absolut vara trevligt med lite färg men inte för mycket så det räcker gott och väl med en grön växt som lyser upp i något hörn.

Hollywood glamour

More is more. Hollywood glamour kan man säga är motsatsen till det minimalistiska. Det ska helst in så mycket inredning och lyx det bara går. Stora vräkiga möbler och starka färger, allt från vitt till beige mot rött och svart. Det ska finnas gott om textiler både i vardagsrum och sovrum. Kuddar och lakan i satin och siden varvat med paljetter, skimmer och glitter, allt för att uppnå som mycket glamour som bara går. Soffgrupperna får gärna också vara i sammet eller satin med smala ben så dom påminner lite om det kungliga möblerna man ofta kunde se förr.

Orientaliskt

Exotiskt och fullt av mörka och ljusa färger i kontraster. En känsla av att befinna sig utomlands med mycket grönska som vackra blommor och gröna växter som pryder rummen. Det är mycket färger på soffor och andra textiler, gärna i röd och orange färg. Mörka soffbord nästan svart får gärna bryta av mot dem livliga färgerna för att göra hela inredningen lite mer spännande. Väggarna får gärna gå åt det ljusa hållet för att bryta av som en vacker kontrast till resterande färger. Piffa upp helheten ännu mer genom att lägga till detaljer med färger som jade, röd och smaragdgrön, t.ex Vackra ljuslyktor klädda i glaskeramik

Varje stil är unik

Även om varje stil har sin unika inredning och design så finns det såklart inga regler för vad som är rätt och fel. Valet att matcha och blanda stilarna så det känns som ett hem, är upp till varje persons eget tycke och smak och på så vis skapa sin alldeles egna unika stil.