Olika stilar finns det gott om.

oktober 4, 2018

 

Som bekant finns det en mängd olika stilar inom inredning och för att fortsätta gå igenom en del av stilarna som finns så blir det nu det romantiska.

Det romantiska

I den romantiska stilen är det väldigt mycket vitt, ljusa vitoljade trägolv och vita väggar. Skira gardiner i spets och klädstångar med vackra kläder som dekorationer i sovrummen eller klädkammaren.

Vackra vaser med färska blommor pryder rummens bord och hyllor. Sofforna i vita tyger med sina puffiga soffkuddar eller ljusrosa sammetssoffor som piffats till med blommiga kuddar och spets. En stor kristallkrona hängande i vardagsrummet och silverljusstakar.

Sovrummet pryds av en stor vacker säng med en hög sänggavel ofta klädd i sammet med ett vitt virkat sängöverkast.

Industriell stil

Den industriella designen hittar inspirationen från fabriker och verkstäder och saknar helt regler för vad man kan göra och inreda med. Material som ofta används till möblerna är zink, betong och trä, ofta i kombination tillsammans. Att omvandla ett föremål till ett annat är inte helt ovanligt och en gammal ytterdörr kan snabbt förvandlas till ett matbord och några gamla lastpallar kan lätt fungera som en hylla eller varför inte som en sängram. Det är väldigt mycket råa, opolerade och slitna ytor. Väggar och golv i diskret färgskala. Det är mycket, betong, vitt, och trä. När det kommer till taklampor ska dom helst vara stora och gärna i plåt.

Med en diskret färgskala piffas rummen ofta till med en färgglad skylt med någon text eller siffror på.

Det Skandinaviska

När det gäller den Skandiaviska stilen gäller det att tänka typiskt svenskt. Lagom är bäst om inte annat ju mindre krimskrams desto bättre. Det ska vara ljust rymligt och funktionellt. Inte en massa mörka färger på väggar och gardiner som ger en instängd känsla, utan öppna avskalade ytor.

Hemmet ska kännas luftigt och enkelt, gärna med mycket ljusinsläpp från så många håll som går. När det kommer till material som tyger på kuddar och soffor är det bra att satsa på enfärgade bomullstyger. Filtar eller plädar om man så vill måste väl vara typiskt svenskt och ligger väl alltid vikt över soffans armstöd eller på fåtöljen. Enklare nedtonade tavlor eller diskreta vaser med någon enkel gren eller blomma i passar perfekt att ställa på det i övrigt enkla soffbordet.

Något som det flesta stilar har gemensamt är det vita, vitt är en väldigt bra smidig färg som går att passa ihop bra med alla färger