Inred hallen som en klädkammare

december 11, 2018

Föreställ dig en walk in closet från en amerikansk film eller kanske från en realityshow med hemmafruar. När du har denna bild i ditt huvud så föreställer du dig den stilen fast i din egen hall i ditt eget hem. Inte så dumt va?

Glöm inte bort hallen

Entrén i ditt hem kan ibland vara en bortglömd plats. En plats där jackor trängs på krokar innanför dörren, där skor ligger huller om buller och där garderoben står på vid gavel för att det är för mycket grejer i den. I denna artikel så ska vi reda ut hur du förvandlar denna bortglömda yta till en hall med stil och finess.

Inhämta inspiration

Oavsett om hallen du har i ditt hem är liten eller stor så finns det massor av inspiration att få på internet. Ta vara på tips därifrån och anpassa dem till ytan hemma hos dig. Om du exempelvis ser en bild på en walk in closet med en snygg soffa med sofföverdrag från ikea och en “topp-till-tå-spegel” upphängd på väggen men vet direkt att detta inte kommer få plats i din hall så kan du tänka om lite. Låt då soffan förvandlas till en liten sittpuff och spegeln till en mindre variant och “tada” så har du fått din variant på det hela.

Hallen är en plats för kläder

Att anpassa hallen och få den riktigt snygg kräver att man ordnar förvaring för alla grejer som ska finnas i den. Att sätta upp en lång stång från en vägg till en annan och sedan hänga jackor i färgordning på den ger hallen ett riktigt lyft men fungerar samtidigt som bra förvaring. Lådor är en annan bra, praktisk och snygg lösning när det handlar om att förvara halsdukar, vantar och mössor. Hitta lådor som matchar färgmässigt med den övriga inredningen i din hall och stapla dem på ett snyggt sätt på varandra. Vad gäller skorna finns det massor av bra förvaringslösningar på detta på bland annat Ikea. När man väljer en lösning för hur skor ska förvaras i hallen är det viktigt att tänka på att dessa kan vara smutsiga och för att dölja det är det smart att välja förvaring i mörk färg.

En sittplats i hallen är lyxigt

För att få till den där extra lyxiga känslan är en sittplats att rekommendera. Låt gärna platsen vara i ett lyxigt material såsom sammet eller liknande. I de allra flesta möbelbutiker finns det både snygga fåtöljer och sittpuffar i de material som passar perfekt i din nya hall. För den som har plats och yta över så kan det också vara snyggt att ha en fin kudde med mönster och en grön växt i hallen.