Julinredning

december 13, 2018

Julen är en högtid som är mycket uppskattad och populär i Sverige. Naturligtvis beror det på ett flertal orsaker, t.ex. att man får spendera tid tillsammans med vänner, att man firar Kristi födelse, men också för allt pynt och fina inredningsdetaljer som julen lämnar utrymme för. Årstiden då julen äger rum är kall och mycket mörk, vilket gör att majoriteten föredrar att spendera mer tid inomhus. För att vi ska trivas inomhus och få den riktiga julkänslan är julinredning A och O. Julinredning kan se ut på många olika sätt, men det vanligaste är att använda sig av färger som rött, grönt, brunt och grått. I denna text kommer du att få läsa om vilken typ av inredning som gör sig bäst när julen står för dörren.

När exakt julpyntet börjar dyka upp i svenska hem är svårt att säga. Vissa vill vänta till bara några dagar innan självaste julafton, medan andra sätter igång tidigare än så. Ett vanligt direktiv brukar vara att börja julpynta i samband med advent. Det första som sätts upp är troligtvis en snygg adventsljusstake och därefter fortlöper det med julstjärnor, ljusslingor, prydnadstomat, dukar och mycket mer.

Det är kanske främst stämningen som man är ute efter när man väljer julinredning. Man vill hålla fast i julen så länge som möjligt och ha möjlighet att njuta av all inredning så långt det bara går. Med dessa enkla och smidiga tips får du ett hem som andas jul så fort du kliver innanför dörren och det bästa är att tipsen är både enkla och billiga att anamma.

  • Juldukning – Att duka upp bordet i riktig julanda är något man kan göra långt innan julmaten står framme. Satsa på en röd eller vit duk för bästa effekt och dekorera med grankvistar, kottar, vinteräpplen och annat som hör julen till.
  • Levande ljus – Levande ljus ger snabbt en julkänsla och är ett enkelt sätt att inreda inför högtiden. Vi rekommenderar kronljus för extra charm. Ljusen behöver inte vara vita, både röda och gröna ljus kan ge exakt samma känsla.
  • Öppen spis – Har du turen att bo i ett hus eller lägenhet där en öppen spis eller kakelugn finns? Häftigt! En öppen spis skriker julkänsla långt innan du har dekorerat den. Ta tillfället i akt och gör spisen juligare än någonsin. Var bara försiktig med vad du ställer eller hänger upp, på grund av brandrisken.
  • Textilier – Textilier är ett annat billigt och enkelt sätt att snabbt få julkänsla i hemmet. Pryd din soffa med mjuka, varma filtar och se till att byta ut dina prydnadskuddar. Även gardiner kan bytas ut för en juligare känsla. Vill du inte ha starka färger på dina gardiner så satsa på mörkgrå, ljusgrå eller t.ex. mossgröna.