Dämpa mörkret med tropisk inredning

mars 4, 2019

Vi lever i ett land som är väldigt mörkt och kallt under vintrarna, och även om vår och sommar har desto fler timmar med ljus, så är det ofta molnigt eller mulet. Detta kan lätt göra att man känner sig lite nedstämd eller helt enkelt bara längtar efter en varm och solig sommardag utomlands eller här i Sverige. Nu tänker du kanske att det inte finns så mycket man kan göra åt saken, vilket till viss del stämmer. Klimatet och vädret är vad det är, men inomhus kan du skapa en tropisk oas som du kan fly till när det blir blåsigt och mörkt utomhus. Du kan välja några detaljer som får rummet att kännas som en solig sommardag, eller gå all in och göra om ett helt rum i en tropisk känsla.

Om du står mitt i flyttkaoset

Om du ska flytta och har fullt upp bara med att rengöra det gamla boendet, kan du få hjälp med flyttstädning i Landskrona och slippa mycket av flyttkaoset. På så sätt slipper du flyttstäda själv och kan lägga full fokus på att inreda ditt nya hem.

Nu är det dags att ta en titt på hur man kan inreda sitt soliga rum, och nedan följer några förslag:

  • Växter. Om du vill få känslan av att du sitter utomlands i ett varmt och tropiskt land, så är växter en stor del. Om det är äkta eller konstgjorda är inte det viktigaste, men välj gärna palmer eller andra högre växter som du kan ha på golvet. Utöver växter kan du dekorera med naturmaterial såsom bamburör, sand, snäckor eller stenar.
  • Tropisk tapet. Det finns massor av tapeter som är tropiskt inspirerade. Det finns mer verklighetstrogna som får det att se ut som att du tittar ut mot en strand i Thailand eller befinner dig i en tropisk regnskog. Det finns även tapeter med målade palmer eller mer konstnärliga motiv som ger rätt känsla även om meningen inte är att ge samma verklighetstrogna intryck som de förstnämnda tapeterna. Detta är för dig som vill gå lite mer all in för att få din tropiska känsla, men tänk på att det kan räcka med en fondvägg då det lätt kan bli för mycket.
  • Möbler. Välj möbler i naturliga material och färger. Om du verkligen vill att det ska kännas som att du sitter ute en solig dag, så var inte rädd för att välja möbler vi vanligen ser utomhus. En träfärgad fåtölj i rotting med vita dynor, eller ett flätat bord ger snabbt känslan av att man sitter utomhus.
  • Belysning. Välj lampor som ger en behaglig belysning och som kan påminna om naturljuset du saknar.

De flesta av oss kör nog inte all in på en tropisk inredning, men man kan inreda med dekorationer som ändå ger en varm känsla. För dig som vill ha en lite mer vågad inredning och full tropisk känsla, är det enbart fantasin som sätter gränserna.