En god natts sömn.

mars 1, 2018

Möbler är av stor betydelse när hemmen ska inredas och bland det allra viktigaste måste ändå sängen och madrassen vara I sängen ska kraft samlas och tankar försvinna, för att kunna vakna upp nästa dag pigg och utvilad för att ta emot vad dagen har att erbjuda.

En mängd olika sängar

Mage, rygg, sida eller varierande, oavsett sovställning så finns det en sängtyp för alla. För den som ligger på mage och sover är en lite hårdare madrass att rekommendera för att undvika att få ont i nacke och svank, medans personer som ligger på ryggen eller sidan och sover gärna ska ha en mjukare madrass för att kunna sjunka ner ordentligt och på så sätt få avlastning och stöd från ryggen. Vilken madrass som ska användas har också med vikt och ålder att göra. En person som väger över 80 kg bör ha en madrass med fast fasthet, medans en person som väger under 80 kg, bör ha en madrass med medium fasthet. För att lämna madrasserna som är nog så viktiga så ställs nu siktet istället in på själva sängen i sig, eller sängramen om man så vill.

Sängram eller inte

Valen är många, blir det en sängram, huvudgavel, endast ben eller något annat spännande? Ska sängramen vara i trä, smide eller något annat material? Vilken färg föredras den i? Vilket material och vilken färg passar bäst ihop med resten av rummet? Ska det vara en lyxig variant, medel eller billig? Att välja säng är nog något av det som är svårast att välja, men med många valmöjligheter och kunnig personal på plats så ska det nog inte vara några problem, det finns ju hur mycket som helst att välja mellan så då ska det inte vara några problem att vara kräsen.