Inred med sängen i fokus

augusti 23, 2020

Ett härligt sovrum är viktigt för att du ska kunna trivas hemma och för att du ska kunna få din bästa sömn. Sovrummet ska vara en mysig och avslappnande miljö som samtidigt ska representera din personliga stil. Här kommer några tips på hur du kan tänka när du vill förändra ditt sovrum.

Den absolut viktigaste möbeln i sovrummet är naturligtvis sängen. Sängen ska vara rummets fokus och ska se inbjudande ut så att du längtar efter att få gå och lägga dig. Köp billiga kontinentalsängar och låt dessa bli rummets mittpunkt. Lägg till en sänggavel som blir en snygg inredningsdetalj och ramar in sängen på ett vackert sätt.

Designa din säng

För ett lyxigt sovrum ska du köpa nya härliga sängkläder av hög kvalitet. Sängkläderna är viktiga både för hur du kommer att sova och för hur ditt sovrum kommer att se ut. Här är det oftast värt att lägga lite extra pengar för att få sköna sängkläder som känns mjuka när du ska sova. Matcha gärna färgen på sängkläderna med rummets gardiner för att skapa en vacker helhet. Ett snyggt överkast av ett lyxigt material som sammet eller linne är pricken över i:et när det kommer till en snygg bäddning.

Hotellkänslan hemma

Få den härliga känslan av hotell med några enkla knep. Lägg in en fluffig heltäckningsmatta som gör det till en fröjd att sätta ner fötterna i golvet på morgonen. Du skär enkelt till mattan efter ditt rums mått och fäster sedan denna med dubbelhäftande tejp i kanterna. En annan sak du kan göra är att sätta upp dina gardiner i en takskena och låta dessa gå hela vägen ner till golvet. Sätt gärna upp dubbla gardiner med ett par i tjockare tyg och ett par i skirt tyg som släpper in gott om ljus.