Fixa häftig väggdekoration för ditt hem

augusti 12, 2020

Kala väggar är sällan något som förknippas med ett mysigt hem. Att pynta väggarna gör mycket för hemmets atmosfär och med olika typer av väggdekorationer kan man göra hemmet både personligt och unikt.

Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska ha på sina väggar. Väggdekorationer finns det gott om och tavlor är inte det enda som finns att välja på. Hos BGA kan du få inspiration till olika sätt att inreda och pynta dina väggar. Där finner du ett stort utbud av ramar, speglar och mycket mer.

Väggdekorationer – mer än bara tavlor

Gapar väggarna tomma hemma hos dig? I så fall är det dags att göra något åt det. Hur vi inreder väggarna i våra hem spelar stor roll för hur hemmet upplevs. Om väggarna är kala kommer hemmet kännas opersonligt och otrevligt. Väggarna kan dock prydas på många olika sätt och här kommer några förslag:

  • Pryd väggarna med tyg. I många kulturer pryder man väggarna med färgglada tyger för att skapa en mysig känsla. Tyger på väggarna gör väggarna mjuka och det kan skapa en varm och hemtrevlig känsla i hemmet.
  • Använd ramar utan tavlor. Det låter knasigt, men det är en trend att inreda väggarna med ramar utan några målningar eller motiv inuti. Är du en hemmafixare kan du snickra ihop dina egna ramar.
  • Skapa större atmosfär med speglar. Att pryda väggarna med speglar är ett enkelt sätt att göra ett rum artificiellt större, men framförallt ljusare. Dagsljuset studsar mot speglarna och reflekteras på ett fint sätt i rummet.
  • Måla direkt på väggarna. Äger du din bostad kan du måla direkt på väggarna. Det är ett mycket unikt sätt att sätta din egna prägel på hemmet. Anlita en professionell konstnär eller måla själv.