Badrummet, en viktig plats i hemmet.

januari 15, 2018

I de allra flesta hem är nog badrummet en viktig plats. Oavsett om du föredrar dusch eller badkar så är det i badrummet du får ha tid för dig själv. Att hitta den perfekta kombinationen av färg, material och inredning bestående både av handfat, badkar/ dusch och andra inredningsdetaljer som handdukar, toapappershållare mm. Kanske vill du ha en badrumshylla med en serie avslappnande spa produkter att matcha färgerna från väggarna och taket med.

Ett hav av möjligheter

När det kommer till badrummet finns det oändligt mycket att välja mellan, vill du ha badkar eller dusch? Badkar med rundade mjuka kanter eller ett badkar med tydliga fyrkantiga former. Vill du ha en dusch med bara ett färgglatt duschdraperi eller eller vill du kanske ha en duschkabin? Ska duschkabinen vara frostad eller klarglas? Stor eller liten? Rund eller fyrkantig?

Vad ska väggar och golv kläs med? Kakel och klinker eller plastmatta? Alla har vi olika krav och önskemål. När det kommer till färg vad ska du då välja? Vitt, svart, blått, mönster eller kombinationer av allt, valmöjligheterna är oändliga.

Precis som i sovrummen

Blått anses som en harmonisk färg som passar bra i sovrummet men det passar också bra i badrummet, tillsammans med detaljer i mässing ger det en lyxig och inbjudande känsla. Något som man kan se mycket av överallt just nu är ju även marmor, hela badrummet kan kläs i marmor och även marmor är snyggt att kombinera tillsammans med mässing, eller varför inte kombinera dessa tre färger ihop? Blått och marmor tillsammans med mässing gör sig väldigt snyggt tillsammans och ger en trendig och lyxig kombination. Du får inte heller glömma bort ljuset i badrummet, ett klart sken som lyser upp hela badrummet främst platsen vid spegeln. För att få en mysigare belysning kan du ju satsa på dimmers och då även få en mysig känsla.