Inred personligt

oktober 1, 2019

Att inreda personligt innebär att du inreder efter eget tycke och smak, med unika detaljer som ingen annan har och på ett sätt som visar att det är du som residerar i hushållet. Du inreder med saker och färger som betyder något för dig och som du trivs med att ha omkring dig. Om du har lite mer personlig stil på ditt hem trivs du oftast bättre och kan slappna av på ett bättre sätt, vilket är viktigt i dagens stressade samhälle.

Du kanske inte riktigt vet vilken inredningstyp du är och hur du vill ha det, och skulle så vara fallet kan du tänka dig en minimalistisk inredning i grunden som du sedan kan utöka gradvis i takt med att du kommer på saker du vill göra eller ha. För en stilren och personlig vägghylla kan du designa din egen hos Store and Show och det finns flera färger att välja mellan. De har hyllplan i miljömärkt furu i färgerna svart, vitt, grått och brunt bland annat, och passar helt perfekt på väggen om du inreder med en minimalistisk grundtanke. På hyllan kan du sedan ställa några personliga foton för den ultimata inredningsdetaljen.

Våga göra din egen grej

För att få den där perfekta trivsamma stilen som du bara älskar så är tipset att våga inreda personligt utan att ta hänsyn till vad som passar ihop eller inte. Allting måste inte matcha hela tiden, det är okej med lite udda prylar, och det är det som gör att det blir en unik och personlig stil. Det är ju du som bor i hemmet, inte dina bekanta, och det är därför du som ska trivas.

Inred billigt

Även om du har en liten budget kan du inreda och personifiera ditt hem med gott samvete. Loppisfynd kostar inte många kronor och med lite dekorplast och garn kan du göra underverk. Varför inte virka egna dynor eller sitsar till dina pallar och stolar? Det blir ett mönster du själv väljer ut och du kan matcha det färgmässigt med någon annan detalj i exempelvis köket eller uterummet. Att det sedan blir mjukt och skönt att sitta på är ju bara ett stort plus, eller hur? Det finns säkert en stor kasse mattrasor eller garner som mormor inte vill ha, fråga om du kan få använda det. Hon blir säkert bara glad om du intresserar dig för att skapa något själv.

Att inreda med textilier är alltid en bra idé för att få ett avskalat hem att bli mjukare i kanterna. textilier tar dessutom upp och dämpar ljud på flera olika sätt så det kan bli en lite mindre ekande miljö inomhus. Istället för tavlor kan du använda textilier, eller varför inte göra egna tavlor av gamla textilier som trasiga kläder? Det är bara att ta fram en tavelram, saxen och lite klister och se vad det blir av det. En tavla bara av hopklistrade eller hopsydda gamla jeans kan bli en väldigt annorlunda och perfekt detalj på väggen som både drar ögonen till sig samt dämpar ekot i lägenheten.