Klassiska färgkombinationer för inredningsdesign

december 4, 2020

Behöver du lite inspiration för en kommande ommålning hemma? I det här inlägget ska jag tipsa om några klassiska färgkombinationer för inredningsdesign.

Ett tips. Om du vill testa olika färgkombinationer på ett enkelt sätt kan du göra det i mobilen. Du kan använda TapPainter eller Paint Tester för iOS eller ColorSmart om du har en Androidmobil. I de apparna kan du ta ett foto av rummet du vill måla om och sedan skifta färgerna på väggar, lister med mera. På det sättet kan du i alla fall få en generell idé om hur rummet kommer att se ut med en viss färgsättning.

Behöver du hjälp med själva måleriet och befinner dig i Stockholm? Då kan jag rekommendera K3 Måleri, ett måleri med stort kunnande som ger dig ett resultat som både är funktionellt och estetiskt tilltalande.

Beiget, blått, grönt och grått

Det här låter kanske som en väldigt exotisk färgkombination men jag lovar att om du väljer rätt nyanser av respektive färg så blir det väldigt vackert. Använd en beige färg med guldaktiga undertoner för väggarna och komplettera med mörkblå, jordigt gröna toner och milt gråa toner på soffor, gardiner och andra inredningsdetaljer.

Indigo, grått och vitt

Indigo anses normalt sett som en svårkombinerad färg inom inredningsdesign. I små doser kan den dock utgöra pricken över i. Kombinera den med grått och vitt för att få en i grunden kall färgkombination att kännas varmare och mer levande.

Marinblått, ljusvitt och gult

Naturen är alltid en av de bästa inspirationskällorna för att hitta lyckade färgkombinationer. I den andan kan du testa att kombinera marinblått, ljusvitt och gult. Testa att använda marinblått på väggarna och gult och ljusvitt för möbler och andra inredningsdetaljer.

Grönt och gult

Även den här färgkombinationen hämtar inspiration från naturen. Vitt med inslag av grönt och möbler i guldigt bruna toner ger en naturlig känsla till ett rum