Att inreda badrummet

april 19, 2019

Badrummet är många gånger den plats dit familjemedlemmar rymmer iväg för att få en stund för sig själva i lugn och ro. Badrummet borde just därför vara ett rum som är inrett för att finna lugn och harmoni. Att inreda badrummet med inspiration från spa och annat är därför en mycket bra idé.

Hitta inspiration på sociala medier

Innan man börjar inreda sitt badrum kan man enkelt hitta inspiration på sociala medier. Instagram är en perfekt sida för att hitta inspiration, där är det enkelt att söka och hitta bilder på badrum som är i det tema man själv tänker sig. På Instagram kan man även spara de bilder man gillar extra mycket och sedan gå tillbaka för att titta på dem igen. Man kan enkelt söka fram olika typer av bilder genom att skriva ord som vattenburna handdukstorkar och på så sätt finna bilder på ett stort sortiment av elektriska handdukstorkar till exempel. Man kan man även ta en titt på Hemgallerian där det också finns inspirerande bilder.

Viktigt att tänka på när man inreder badrummet

Något som ofta glöms bort när man inreder badrummet, som egentligen är mycket viktigt, är belysningen. Att ha en belysning som passar i sammanhanget är ett måste för att lyckas med helheten. Det allra bästa är att ha en belysning som går att justera med lampknappen, det vill säga en belysning som går att justera från dämpad till mycket ljus. Den dämpade är perfekt för en lugn stund i badkaret medan den ljusa är perfekt för en stund framför spegeln.

Mjuka färger och naturliga dofter

Att använda sig av naturliga och mjuka färger kan ge en känsla av spa och avslappning. Att använda naturfärger som svart, grått, beige, vitt, grönt och brunt. Att blanda in dofter i rummet är också ett hett tips för den som vill lyckas med helheten. Dofterna kan finnas i såväl badprodukterna, det vill säga duschkräm, schampo och balsam men också i handtvålen på handfatet. För den som vill vara lite extra avancerad med dofterna i badrummet är doftpinnar och doftljus ett bra alternativ. Dessa produkter finns många gånger att köpa i vanliga skönhetsbutiker och inredningsbutiker.

Tänkt på miljön

Oavsett vilken typ av material som ska användas är det alltid viktigt att tänka på miljön. Man bör alltid välja miljövänliga produkter både när det gäller duschprodukter, inredningsdetaljer och textilier. Miljön kan tyckas vara en uttjatad fråga men dock så viktigt att aldrig glömma bort. När det gäller badrummet finns det många miljövänliga produkter att välja bland och för den som önskar går minsta lilla detalj att hitta i miljövänligt material. Ett populärt och miljövänligt alternativ är förstås att välja att köpa begagnade prylar när man ska inreda badrummet.